Seiling i Karibien


Seile i Karibien er et eventyr for de som ønsker å realisere den sanne drømmen om Vestindia. Seil med More Sailing mellom laguner, korallrev, vulkanske øyer og hvite sandstrender i det sørlige karibiske hav.

Se filmen

Seiling i Karibien


Våres seilturer i Karibien er en spennende og minnesverdig opplevelse. Kombinasjonen av å bli bortskjemt av mannskapet samtidig som man besøker nye, spennende destinasjoner hver dag, gjør det til en ferie du sent vil glemme. Ombord på våre båter er du i trygge hender hos våres skippere og vertinner som tar seg av seilingen og serverer mat. Du trenger ikke gjøre noe og kan slappe av og nyte livet

24 900 NOK per person


  En 10-dagers seiltur inkludert:
 • Hele reisen varer i to uker, inkludert reisedager. Du er ute på havet i 12 dager.
 • Fly tur/retur fra London Gatwick til St. Luciaeller från Paris Orly till Martinique.
 • Godt trent skipper & reiseguide.
 • Godt trent vertinne & reiseguide.
 • Frokost, lunsj og drikke om bord.
 • Alle havneavgifter og andre avgifter.
 • Sengetøy og håndklær.
 • Transport til og fra flyplassen.
 • Kostnaden for innreisetillatelse til ulike øy-nasjoner.
 • Diesel og gass kostnader.
 • Seilekurs for nybegynnere.
 • Del i dobbeltlugar på båten.

Å seile i Karibien


Under en seiltur i Karibien, får du oppleve vakre seilingsdager og det beste av hva Karibien har å tilby. Svarte og hvite sandstrender, turkise laguner, snorkle med skilpadder og grille middagen på stranda. Seiling i Karibien er en perfekt måte å oppleve omgivelsene nært og på avstand. Området hvor vi seiler kalles Grenadinene, utnevnt om og om igjen til det vakreste stedet å seile i verden. Grenadinene består av en rekke øyer som ligger mellom St. Vincent i nord og Grenada i sør.

Dagene er fylt med seiling, salte bad, god mat og avslapping. Hver dag seiler du til et nytt sted og nye eventyr. På en seiltur kan du reise selv og møte nye bekjentskaper på en hyggelig måte. Eller hvorfor ikke bestille hele båten for deg selv? Ta med familien eller venner og la vår skipper og vertinne skjemme dere bort. Våre seilturer passer alle, du trenger ingen forkunnskaper, bare bestill turen, så vil vi gjøre resten.

TRANSLATE


TRANSLATE

TRANSLATE

TRANSLATE

TRANSLATE

En seiltur i Karibien


Våres seilturer i Karibien starter fra St. Lucia som er et seilingsparadis og en tidligere britisk koloni i det sørlige Karibien. Du kjører på venstre side av veien, og Queen Elizabeth II pryder dollarsedlene. Det er St. Lucia som er avslutningen av den årlige Atlantseilingen, Atlantic Rally for Cruisers. På samme måte som for Atlant seilerne, er St. Lucia det første du ser når du kommer fra den andre siden av Atlanterhavet. Flyplassen ligger på sørsiden av øya, og en taxi vil ta deg gjennom den lille øynasjonen til nordspissen der vår hjemmehavn Rodney Bay ligger.

Rodney Bay er en stor marine. I området du besøker under en seiltur i Karibien, er det få marinaer som Rodney Bay. Men det er nok av turkise bukter, derfor fortøyer vi enten ved en bøye eller ankrer på de fleste stopp i løpet av turen. Med hjelp av gummibåten om bord, kan du utforske bukten eller gå i land.

Klokken seks går solen opp i Karibien, og på grunn av tidsendringer våkner du ofte tidlig om morgenen. En perfekt mulighet for en herlig morgendupp etterfulgt av en kopp kaffe. Vertinnen ombord forbereder frokost buffet og etter at alle har spist seg mette, er det tid for dagens seiling. På vei til neste øy har du tid til mye, soling, bading, lese bok eller bare nyte omgivelsene.

Når vi beveger oss sør for St. Lucia kommer vi til neste øy i øygruppa kalt St. Vincent. Her vil du se de svarte sandstrender siden øya lenge har hatt en aktiv vulkan, heftig og annerledes. Mange forbinder St. Vincent med "Pirates of the Caribbean", siden deler av filmene ble spilt inn her. Spesielt kjent fra filmene er bukta Wallilabou Bay.

Øya Bequia som ligger sør for St. Vincent har mange svensker hatt en forkjærlighet for, her finnes både hoteller og restauranter som eies av svensker. Bukta vi legger til i heter Admiralty Bay. Her er den nydelige stranden, Princess Margaret Beach, som bruker å komme på topp blandt gjestenes favoritt strender under reisen. Inne fra land, i Port Elizabeth, høres ofte lokal reggae musikk hele veien ut til båtene.

St. Vincent og Bequia tilhører samme nasjon som kalles St. Vincent og Grenadinene. Bequia tilhører Grenadinene som mange andre øyer sør for St. Vincent. Grenadinene består av både øyer, korallrev, sanddyner og små fiskevær. Hver øy er unik og har sin egen sjarm og tilbyr unike opplevelser og eventyr. Fotografiene fra Grenadinene passer perfekte som postkort med hvite sandstrender, turkise bukter og palmer.

To favorittsteder hos mange er Salt Whistle Bay på øya Mayreau og Tobago Cays som ligger rett ved siden av. Salt Whistle Bay er en fantastisk turkis bukt hvor stranden strekker seg i en halvsirkel rundt bukta. Her er det lett å slappe av og komme inn i Karibiens rytme, når du går barbeint langs stranden, hører bølgene slå inn og se solen gå ned i horisonten.

Etter å ha reist rundt blant øyene i de sørlige Grenadinene et par dager, styrer båten nordover igjen. Noen av øyene på vei tilbake er de samme som du har besøkt tidligere, men båten legger til på nye og spennende steder. Fjelltopper på St. Vincent og St. Lucia ser du langveis fra. Øyene er tropisk grønne med dyp jungel og vegetasjon. Rundt de høye toppene samles regnskyer, som noen ganger gir en velkommen skur. Etter noen minutter er regnet borte og den varme solen tørker raskt dekket.

En seiling i Karibien er like spennende som det er variert. Øyene i Karibien tilbyr et herlig utvalg av steder å besøke, samtidig som mye tid gis til seiling, soling, bading og avslapping. En reise med opplevelser som gir minner for livet. Noter at seilingsruten og stedene vi besøker kan endres avhengig av vær og vind.

Det krever ingen erfaring å seile i Karibien.


Når du bestiller en seiltur med More Sailing kreves ikke noen forkunnskaper, det er nok å være nysgjerrig på seiling og ha en interesse for havet for å oppleve en fantastisk reise. Tenk deg en ferietur, hvor du i stedet for hotell bor på båt og våkner opp på nye flotte steder hver dag. Slappe av med en seiling i Karibien.

Lese mer

De Karibiske øyer strekker seg i en kjede hele veien fra Florida ned til Venezuela. Langs nord ligger Cuba og langs sør ligger Trinidad og Tobago. Øyene grenser til Atlanterhavet og det Karibiske hav. Karibia består av mer enn 700 øyer, holmer og rev og der er 13 selvstendige øy nasjoner. Noen av øyene hører til Frankrike, Storbritannia, Nederland og USA. Vi har valgt den sørlige delen av Karibien for våres seilturer, området kalles Grenadinene. Vi seiler mellom de to nasjonene St. Lucia og St.Vincent og Grenadinene. Både St. Lucia og St. Vincent og Grenadinene er uavhengige nasjoner, valutaen som brukes heter Østkaribisk dollar.

 

St. Lucia er en 620 kvadratkilometer stor øy med ca 170 000 innbyggere. St. Lucia har tilhørt Frankrike syv ganger og England syv ganger. Fra 1814 til 1967 tilhørte St. Lucia Storbritannia. 22. februar 1979 ble St. Lucia helt uavhengig. St. Lucia mest kjente landemerke er de to toppene i Pitons som ligger mellom Soufrière og Choiseul på vestsiden av øya.

 

St. Vincent og Grenadinene består av 32 store og små øyer, her bor ca 100 000 innbyggere. Hovedøya er St. Vincent og sammen med to tredjedeler av øygruppa Grenadinene danner det landet St. Vincent og Grenadinene. Grenadinene deles mellom St. Vincent og Granada. Til St. Vincent og Grenadinene tilhører foruten St. Vincent øyer som  Bequia, Canouan, Mayreau, Tobago Cays, Union Island og Petit St. Vincent. Siden 27 oktober 1979 har det vært en selvstendig stat, men er fortsatt en del av det britiske samveldet. Det totale areal er 389 kvadratkilometer og bare St. Vincent er 344 kvadratkilometer stor. St. Vincent er en vulkansk øy, hvor du kan finne både svarte og hvite strender, alle øyene i Grenadinene har hvite sandstrender.

Les mer

ANKOMST

Når du lander på St. Lucia på lørdag ettermiddag, står din sjåfør å venter. Skyttelbussen som tar ca 1,5 timer går til Rodney Bay Marina hvor båten og mannskapet venter. Når du kommer til Rodney Bay og gjort deg klar på båten, har solen allerede hatt tid til å gå ned og det er mørkt ute. Den første natten tilbringes derfor i marinaen. Du kaster så loss på søndag morgen etter frokost.

På flyet fra London til St. Lucia, vil du bli tildelt et papir der du deklarerer din innreise til St. Lucia. På dette papiret, bør du fylle inn dine personlige opplysninger og hvor du vil befinne deg under oppholdet, skriv da Rodney Bay, att du skal bo ombord i en seilbåt og båtens navn.

 

VAKSINERING

Anbefalinger for reiser til Karibien i mindre enn tre uker er som følger:

Oppdatert generell beskyttelse (stivkrampe, difteri)

Muligens Kolera beskyttelse

Hepatitt A

Hepatitt B

Du må begynne vaksinasjoner en måned før avreise. Ta med vaksine bok hvis du har en.

 

ALLERGIER

Hvis du har noen allergier eller spesielle ønsker om mat, er det viktig at du i god tid før turen informerer oss om det.

 

PASS

Du må være utstyrt med pass som er gyldig i minst seks måneder etter hjemreise dato. I løpet av turen i Karibia, kommer skipper å ha tilgang til passet ditt for å gjøre inn- og utklarering mellom nasjonene du reiser mellom.

 

VERDISAKER

Ta for sikkerhets skyld kopi av pass, bankkort, flybilletter og andre viktige papirer. (Det er alltid bra med en kopi av de hjemme i Norge, og en i vesken.)

 

 

REISEFORSIKRING

Sørg for at du har en god reiseforsikring eller sjekk med din innboforsikring. Det er også mulig å tegne reiseforsikring og avbestillingsforsikring via More Sailing.

 

VALUTA OG KORT

På St. Lucia og St. Vincent og Grenadinene er valutaen Østkaribisk dollar. US dollar fungerer også, men ofte til en dårligere valutakurs. På nesten halvparten av stoppene i løpet av turen, er det minibanker.

 

Å BO OMBORD I BÅT

Å bo i en båt er ikke så forskjellig fra å bo hjemme. Den største forskjellen er at man har begrenset vann og strøm om bord. I Karibia er det få marinaer, og den vanligste måten å legge til på er ved en bøye og ta jolla til land. Dette betyr at du må tenke på å være økonomisk med vann og ta kortere dusjer. For det meste kan man lade mobiltelefoner og kameraer. 220V-uttak kan brukes når man ligger i marinaen og når man ligger stille og kan ha på generatoren. Mens man seiler, har man tilgang til et 12V-uttak.

Ombord i båten er man ti gjester og to ansatte. Gjestene sover fordelt to og to i de fem lugarene om bord, skipper og vertinne sover i kapteinens lugar og salongen. Båten har tre toaletter med dusj.

Les mer

Klikk på linken til høyre for å lese våre vilkår og betingelser.

12-dagers seiltur


Her kan du lese et eksempel på en seilingsrute i Karibien, ruten kan variere med blant annet vær og vind så ruten du seiler trenger ikke være den samme som denne.

 • Dag 1 - Ankomst

  På St. Lucia lander du på ettermiddagen, overføring til Rodney Bay Marina tar ca 1,5 time avhengig av trafikken. Den første natten tilbringes i Rodney Bay Marina.

  Seiling i Karibien dag 1 med More Sailing- ankomst, Rodney Bay, St. Lucia
 • Dag 2 - Marigot Bay, St Lucia

  På søndags morgen etter at du har spist frokost, kaster vi loss og seiler mot Marigot Bay. Selv Marigot Bay ligger i St. Lucia, på veien stopper vi for både bading og lunsj.

  Seiling i Karibien dag 2 med More Sailing- Marigot Bay, St. Lucia.
 • Dag 3 - Wallilabou Bay, St. Vincent

  På mandag vil det bli en lang seiltur, da forlater vi St. Lucia og seiler til neste øy, St. Vincent og Wallilabou Bay. I Wallilabou Bay vil vi ankre og ta jollen på land og til restauranten. Wallilabou er kjent for filmene Pirates of the Caribbean som ble spilt inn her.

  Seiling i Karibien dag 3 med More Sailing- Wallilabou Bay, St. Vincent, hvor Pirates of the Caarribeean ble filmet.
 • Dag 4 - Admiralty Bay, Bequia

  Bequia blir neste stopp, i Admirality Bay fortøyer vi ved bøye. Byen heter Port Elizabeth, og det finnes mange restauranter, flere av dem er eid av svensker. Et must er å besøke Princess Margaret Beach.

  Seiling i Karibien dag 4 med More Sailing - byen Port Elizabeth
 • Dag 5 - Salt Whistle Bay, Mayreau

  Salt Whistle Bay er en fantastisk lagune med turkis vann og hvit sand som strekker seg i en bue rundt bukta. Her grilles middag direkte på stranden.

  Seiling i Karibien dag 5 med More Sailing- lagunen Salt Whistle Bay, Mayreau.
 • Dag 6 - Tabago Cays & Clifton Bay, Union Island

  På torsdag vil det være mindre seiling, men desto mere snorkling. I løpet av dagen vil du besøke Tobago Cays og snorkle med skilpadder. Så bærer det videre mot Union Island og Clifton Bay hvor natten tilbringes i en liten marine.

  Seiling i Karibien dag 6 med More Sailing- snorkling i Tabago Cays og Clifton Bay, Union Island
 • Dag 7 - Petit St. Vincent & Chatham Bay, Union Island

  Også på fredag blir det mye snorkling og bading, båten ankrer opp ved Petit St. Vincent, og derfra kan du ta jolla å gå i land på den lille øya Mopion som bare består av sand og en parasoll. På ettermiddagen seiler båten tilbake til Union Island og bukten som ligger på den andre siden av øya, Chatham Bay.

  Seiling i Karibien dag 7 med More Sailing- Petit St. Vincent og Chatham Bay, Union Island.
 • Dag 8 - Saline Bay, Mayreau

  Neste dag er det av gårde til nord igjen, nå seiler vi tilbake til øya Mayreau, men til en bukt som ligger lenger sør, Saline Bay. På toppen er det en veldig fin utsikt over Grenadinene.

  Seiling i Karibien dag 8 med More Sailing- Saline Bay, Mayreau.
 • Dag 9 - Grand Bay, Canouan

  Mellom Saline Bay på Mayreau og Grand Bay på Canouan er det ca 10 sjømil og du ankommer til lunsjtid, på land finnes en fantastisk sandstrand og et fint resort å tilbringe ettermiddagen på.

  Seiling i Karibien dag 9 med More Sailing- sandstrand i Grand Bay, Canouan
 • Dag 10 - Young Island, St. Vincent

  På mandag vil det være en lang etappe opp til St.Vincents sørlige del. Young Island er en liten øy som ligger like utenfor sørspissen av St.Vincents, båt legger til ved bøye mellom St. Vincent og Young Island.

  Seiling i Karibien dag 10 med More Sailing- På Young
 • Dag 11 - Cumberland Bay, St. Vincent

  Cumberland Bay ligger ved siden av Wallilabou Bay som du besøkte på vei sørover. Her er ikke stranden hvit som de fleste steder i Grenadinene, men den er svart.

  Seiling i Karibien dag 11 med More Sailing - Cumberland Bay- svart strand
 • Dag 12 - Piton Bay, St. Lucia

  Nest siste dag blir også en lang seile dag, når du seiler fra St. Vincent opp til St.Lucia. Når du kommer frem til St. Lucia legger vi til ved bøye mellom de to toppene som karakteriserer St.Lucia, Petit Piton og Gros Piton. Mellom toppene er det en kritthvit strand og et fantastisk resort. Også her er det veldig bra snorkling.

  Seiling i Karibien dag 12 med More Sailing- fjelltoppene som karakteriserer St.Lucia, Petit Piton og Gros Piton.
 • Dag 13 - Rodney Bay og avreise

  Siste dag seiler du på lesiden av St.Lucia opp til Rodney Bay igjen, der venter drosje for takeoff på flyplassen.

  Seile i Karibien dag 13 med More Sailing- Rodney Bay St. Lucia
More Sailing benytter cookies for at du skal få en bedre opplevelse av vår hjemmeside. Ved å fortsette å benytte webstedet godkjenner du at vi benytter cookies. Lukk
-->