Seile i Kroatia


Kroatias kyst er perfekt for seiling med sine tusenvis av øyer i den vakre skjærgården. I løpet av en uke om bord på våre båter får du ferieminner for livet. Det er lett å trives når du blir bortskjemt av skippere og vertinner under hele turen.

Se filmen

Seile i Kroatia


Vil du oppleve en reise utenom det vanlige på en stor seilbåt, men unngå å måtte bekymre deg for å ivareta, kontrollere eller å måtte lage en pålestikk? Da er våre seilturer i Kroatias vakre skjærgård noe for deg. I løpet av en uke om bord i en av våre seilbåter med mannskap vil du oppleve seiling i Kroatia på sitt beste, helt uten bekymringer. Med skippere og vertinner ombord slipper man å tenke på seiling, matlaging eller planlegging – det er bare å hive seg med! Og man er selvfølgelig velkommen til å delta i seilingen så mye som man selv ønsker.

14 900 NOK per person


  På en 7-dagers seiltur er følgende inkludert:
 • Reisen varer i en uke, lørdag til lørdag, med reisedager
 • Fly tur og retur fra Gøteborg, Stockholm eller København/Malmø
 • Svensk utdannet skipper/reiseguide.
 • Svensk utdannet vertinne/reiseguide
 • Frokost, lunsj og drikke ombord.
 • Alle havneavgifter og andre avgifter.
 • Sengetøy og håndklær.
 • Transport til og fra flyplassen.
 • Diesel-og gasskostnader.
 • Seilingskurs for nybegynnere.
 • Del en dobbeltlugar på båten.

Å seile i Kroatia


Hver dag seiler båten til en ny destinasjon og du opplever nye steder. Dagene er fylt med seiling, salte bad i sjøen, god mat og avslapning. På seilferiene våre i Kroatia kan du reise alene, og det er en trivelig måte å møte nye bekjentskaper på. Eller hvorfor ikke ta en ferieuke med vennegjengen eller familien i en båt med en skipper og en vertinne helt for dere selv? Seilturene våre passer for alle, enten du har seilt mye eller aldri vært på en båt før. Ta en tur til sommerparadiset, kom med och seile i Kroatia. Nedenfor kan du se de ulike temaene vi har på våre reiser.

TRANSLATE


TRANSLATE

TRANSLATE

TRANSLATE

TRANSLATE

En dag på sjøen


I løpet av en ukes seiling med More Sailing vil du oppleve mange sider av Kroatia – fantastiske fossefall, landsbyer som er tusenvis av år gamle, rolige viker og travle sommerparadiser – alt med en god dose soling, bading og seiling. En typisk dag i Kroatia begynner typisk med muligheten til å ta en herlig morgendukkert. I mellomtiden forbereder vertinnen frokostbuffeen. Etter at alle har spist seg mette og tilfredse, bærer det av gårde til havs for å seile mot neste mål. På turen dit er det nok av tid til å sole seg, bade, lese bok eller bare nyte omgivelsene. Å seile i Kroatia er en trevlig måte å møte nye bekjentskaper på.

Når det nærmer seg lunsj dufter det godt nede fra kjøkkenet. Seilet tas ned og båten styres inn i en turkis vik for et ankringsstopp. Etter middag og litt bading er det på tide å seile videre til havnen der vi tilbringer resten av kvelden og natten. Etter en avslappende dag med nydelig seiling kommer dere til en liten, pittoresk landsby hvor du kan nyte et fint restaurantbesøk. En spasertur rundt i de koselige gatene er en perfekt måte å avslutte dagen på – før det er på tide at du lar deg selv bli vugget i søvn med lyden av bølgene som skvulper mot båten.

Det krever ingen forkunnskaper for å seile med oss i Kroatia.


Når du bestiller en seiltur med More Sailing kreves ikke noen forkunnskaper eller erfaring. Det er nok å være nysgjerrig på seiling og ha interesse av å være på sjøen for å oppleve en fantastisk reise. Tenk deg en ferietur der du i stedet for hotell bor på en båt og våkner opp til synet av nye, flotte perler hver dag. Har du lyst på en eksotisk ferie? Seile i Kroatia med oss!

Lese mer

Kroatia blir ofte kalt "de tusen øyers land", og det stemmer bra ettersom det totalt finnes 1185 øyer langs kysten, hvorav 67 av dem er bebodde. I løpet av sommermånedene har Kroatia et svært behagelig klima, spesielt for seiling. Vinden har en tendens til å ta akkurat nok til å seile og den ligger vanligvis på mellom 6-8 m/s. Det er sjeldent helt rolig og det pleier ikke å blåse opp til storm.

 

Kroatia er en republikk som grenser til Serbia, Montenegro og Bosnia-Hercegovina i øst og Slovenia og Ungarn i nord. Hovedstaden er Zagreb med ca 780 000 innbyggere, i hele landet er det rundt 4,5 millioner mennesker. Kroatia ble medlem av EU 1. juli i 2013. Det offisielle språket i Kroatia er kroatisk, et slavisk språk som bruker det latinske alfabetet. Også, serbisk, italiensk, ungarsk, slovensk og tsjekkisk snakkes i landet, men ikke av mer enn fem prosent av befolkningen. I Istria er også italiensk et offisielt språk. Kroatias totalareal er 56 542 km2 og innenfor dette området finnes det syv verdensarvsteder og åtte nasjonalparker. Blant de kroatiske verdensarvstedene finner man Diokletians palass, et romersk palass som omslutter de gamle delene av byen Split. Stari Grad som er en by på øya Hvar i Dalmatia og byen Dubrovnik er ytterligere to av de kroatiske verdensarvene. Kroatia feirer sin nasjonaldag den 25. juni.

 

Kroatia har en 4800 km lang kystlinje og over 1000 øyer å seile mellom. Landets kyst er delt inn i to av Bosnias korte kyststrekning nær Dubrovnik. Den kroatiske kysten er delt inn i tre regioner; Dalmatia i sør og Istria-halvøya i nord, i mellom disse ligger Kvarner-regionen. Tilhørende Kvarner, som også er en øygruppe, finner vi øyene Cres, Krk, Pag, Rab og Losinj. Istria er velkjent for sine gamle og vakre havnebyer. Rovinj sies å være den vakreste byen, og både Rovinj og Pula ble opprinnelig bygget av romerne. Pula har det best bevarte amfiteateret i verden, vel verdt et besøk. I Istria ligger også verdens minste by, Hum, med bare 23 innbyggere. I Dalmatia ligger vårt utgangspunkt som er marina Kremik. Befinner man seg i Kroatia og seiler en uke vil det for det meste være i denne regionen. Dalmatia er den mest besøkte regionen i hele Kroatia. Den strekker seg fra byen Zadar i nord til byen Dubrovnik i sør. Dalmatia har vært både romersk og tilhørt byen Venezia. Dette har satt sitt preg både på de mange vakre byene på fastlandet og på de små landsbyene på øyene. Den dalmatiske kysten er full av øyer som er populære turistmål, spesielt for seilere. Fra nord til sør finner vi Dugi Otok som er den største øya i Kornati nasjonalpark, Solta, Brac, Hvar, Vis, Korcula, Lastovo og Miljet. Trivelige og hyppig besøkte byer og landsbyer langs kysten er Zadar, Sibenik, Primosten, Trogir, Split og Dubrovnik. I Kroatia er det åtte nasjonalparker hvorav fire ligger ved kysten. Fra sør til nord finner vi Mljet, Krka, Kornati og Brijuni.

 

Kroatia blir stadig mer kjent for sin gode mat og fine viner. Langs kysten av Istria, Dalmatia og Primorje er maten italienskinspirert, men tilberedt på kroatisk vis. Fisk, sjømat, pasta og pizza er ofte på menyen. Vanlige retter er pljeskavica, buzara og cevapcici. Pljeskavica er store burgere som kan bestilles med eller uten ostefyll. Buzara betyr at den viktigste ingrediensen er tilberedt i en saus med vin, tomat og krydder og er egnet til ulike typer sjømat. Best kjent er cevapcici, en type kjøttfarseruller servert med poteter, pommes frites eller lepinabrød som minner litt om pitabrød. Sammen med lepinabrød og cevapcici pleier man å servere grønnsaker og ajvar relish som er en tomat- og paprikarøre. Stekt eller grillet biff, lam og svinekjøtt er også vanlig over hele landet. I Kroatia kan du ofte bestille pannekaker både på restauranter og på gater og torg. Kroatisk iskrem er en stor konkurrent til italiensk iskrem både med hensyn til smak og kvalitet. Isbarene i Kroatia har ofte et stort utvalg av ulike typer iskrem. Kroatia er en stor vinprodusent og produserer mange forskjellige viner av varierende kvalitet. De mest kjente rødvinene er Dingač, Plavac og Postup som alle er produsert i Dalmatia. Hvitvin produseres hovedsakelig i de nordlige delene av landet, og de mest kjente er Muscatel, Malvazija, Kaštelet og Pošip. Kroatia er ikke bare en stor vinprodusent. Ølproduksjonen har også sin plass i histori

Les mer

KAN JEG LÆRE MER OM SEILING?

Selvfølgelig kan du det! Våre dyktige skippere og vertinner er glade for å dele sine kunnskaper og alle som vil kan prøve å stå ved roret, heise seil og lese diagrammer.

 

HVA SKAL JEG HA MED MEG?

I tillegg til å pakke det du pleier, bør du også å ta med insektmiddel, solkrem, solbriller, badetøy, noe å lese på, en caps eller hatt og reisesyketabletter hvis du lett blir sjøsyk. Siden det bare er ett håndkle inkludert, kan det være lurt å pakke et ekstra hvis du f.eks vil ha et til ferskvann og et til saltvann. Liker du å snorkle i det turkise vannet, ta gjerne med snorkel og maske.

Sist men ikke minst, pakk i en myk bag som kan legges i sammen og gjemmes unna på båten, harde bagger vil ta for mye plass i lugaren.

 

BØR JEG HA MED MEG REDNINGSVEST?

Ombord i båten er det redningsvester som man kan bruke når man vil og som alltid bør brukes når skipperen eller vertinnen finner det nødvendig. Ønsker du en mykere seilervest kan du gjerne ta det med selv.

 

FROKOST OG LUNSJ ER INKLUDERT, HVOR SPISER MAN MIDDAG?

Hver kveld legger vi til en havn eller en bukt. Når vi legger til i en bukt tar man jolla inn til land der det finnes restauranter. De ansatte ombord hjelper gjerne til med tips om gode restauranter og å bestille bord.

 

HVILKE OPPLYSNINGER MÅ JEG OPPGI?

Før seilturen trenger vi personnummer, passnummer, fornavn og etternavn, samt eventuelle allergier.

 

KAN JEG LADE TELEFON/KAMERA OMBORD?

Strømmen ombord er begrenset når vi ikke er i havn og ikke kan koble oss til landstrømmen. Ute på havet kan man fint lade batteriene med en 12v lader og når vi ligger i havn kan man lade i de vanlige 220V-uttakene.

 

TRENGER JEG Å TA MED SENGETØY OG HÅNDKLE?

Ombord i båten er det sengetøy og ETT badehåndkle per person. Vi anbefaler at du tar med et ekstra slik at du har et til saltvannsbad og et til dusjen.

 

Er det internett på båten?

Det er wifi med varierende kvalitet på båten, avhengig av hvor man seiler. I de fleste havnene er det tilgang til bedre tilkoblingsmuligheter.

 

BØR JEG HA MED REGNTØY?

Det regner sjelden langs den kroatiske kysten, og når det gjør det kommer det bare små korte skur. Selv når det regner er det varmt i luften. Så regntøy vil du få lite bruk for, men en vanntett jakke kan komme godt med om du skulle være så uheldig å møte en regnsky.

 

HVORDAN ER VÆRET I KROATIA?

Kroatia har blitt målt til Europas mest solsikre land og gjennomsnittstemperaturen langs kysten i august er mellom 22-27 grader. Dette kan sammenlignes med Sør-Norge som viser mellom 12-16 grader den samme måneden. Snittemperaturen i vannet er 25 grader.

 

Restaurantpriser?

Restaurantbesøk i Kroatia er billigere enn i Norge. En toretters middag med øl/vin til maten koster ca 200 kuna som er ca 240 kroner, men dette varierer selvsagt mellom de forskjellige restaurantene. 

ANKOMST

Ved din ankomst i Kroatia står sjåføren og venter på deg på flyplassen for å ta deg til Marina Kremik. Lander du på morgenen, vil det bli litt venting til båten er ferdig. Vi anbefaler derfor at du tilbringer dagen i nabo landsbyen Primosten, hvor du kan spise lunsj, bade og sole deg. Lander man senere på kvelden, er båten klar når du ankommer og det er bare å gå ombord i båten.

 

PASS

Du må være utstyrt med et pass som er gyldig i minst tre måneder etter hjemreise dato.

 

ALLERGIER

Hvis du har noen allergier eller spesielle ønsker ang. mat, er det viktig att du i god tid før reisen informere oss slik at vi kan tilpasse oss etter dine behov.

 

VERDI DOKUMENTER

Ta for sikkerhets skyld kopi av pass, bankkort, flybilletter og andre viktige papirer. (Det er alltid bra med en kopi av de hjemme i Norge, og en i vesken.)

 

REISEFORSIKRING

Sørg for at du har en god reiseforsikring eller sjekk med din innboforsikring. Det er også mulig å tegne reiseforsikring og avbestillingsforsikring via More Sailing.

 

VALUTA & KORTBETALING

Kroatisk valuta er Kuna, HRK. På de fleste restauranter kan du betale med kort, men ellers er det en fordel med kontanter. Det er minibanker i Marina Kremik, vår base, samt ved mesteparten av stoppene under reisen.

 

Å BO OMBORD I BÅT

Å bo i en båt er ikke så forskjellig fra å bo hjemme. Den største forskjellen er at man har begrenset vann og strøm om bord. Når man ligger fortøyd til en bøye eller et anker, får man tenke på å være økonomisk med vann og ta kortere dusjer. Under tiden man seiler kan man lade mobiltelefoner etc. via 12v kontakt og 220V stikkontakt kan brukes når du ligger i marinaen siden man da kan koble inn landstrøm. Når du er i havn, er det også dusjer og toaletter i land.

Les mer

Klikk på linken til høyre for å lese våres reisevilkår.

En ukes seiltur


Her kan du lese et eksempel på hvordan en seilerute i Kroatia kan se ut. Den ukentlige ruten varierer etter blant annet vær og vind.

 • Dag 1 & Ankomst

  Ankomsttidene til Kroatia varierer for de ulike avreisebyene og flyselskapene. Noen lander på formiddagen, og andre lander på ettermiddagen eller kvelden. Lander man om morgenen kan det bli litt ventetid frem til båten er klar og man kan gå ombord. Da anbefaler vi at dere benytter dagen til å besøke nabolandsbyen vår Primosten. Dersom man lander på kvelden kjøres man direkte til stedet båten ligger og ikke til Marina Kremik.

  Seile Kroatia dag 1 med More Sailig - Ankomst til Marina Kremik.
 • Dag 2

  Søndags morgen våkner du opp i den koselige landsbyen Skradin som ligger langs elven Krka. Etter frokost vil du få muligheten til å ta en elvebåt lengre opp langs elva og besøke Krkaelvens fossefall. Når dere kommer tilbake fra utflukten spiser dere lunsj, kaster loss og fortsetter ferden fra elva og ut på havet. På søndag ettermiddag seiler dere ut til en nydelig ankringsvik vi i More Sailing kaller «Fish n' Pork». Denne viken er perfekt for å slappe av. Det finnes bare én restaurant her, og på kvelden tar man seg dit med jolla.

  Seile Kroatia dag 2 med More Sailig - Seil i det blå
 • Dag 3

  Når dere våkner mandags morgen kan dere starte dagen med en morgendukkert i det klare vannet i ankringsviken. Etter frokost starter dere den lange reisen til øya Vis og fiskelandsbyen Komiza. Lunsj spiser dere ombord på vei dit, og dere ankommer Komiza på ettermiddagen. I Komiza ligger man fortøyd ved bøyen og tar jolla inn for å spise på en av de fine restaurantene og rusle i de koselige smugene.

  Seile Kroatia dag 3 med More Sailig - Øya Vis, havnen Komiza
 • Dag 4

  Tirsdag morgen seiler dere til den lille øya Bisevo som ligger utenfor Vis. Bisevo er kjent for den blå grotten som du kan utforske fra jolla. Etter å ha utforsket grotten er neste mål den andre siden av Vis, der byen har samme navn som øya. I Vis legger man til like ved kaien, og fra båten er det kort vei til kafeer, restauranter og barer.

  Seile Kroatia dag 4 med More Sailig - Bisevo nær øya Vis.
 • Dag 5

  På onsdag vil det være en kortere seiltur. Dette fordi dere kommer til å besøke en av de mest populære stedene i Kroatia og dere må sørge for å være der i tide slik at dere får havneplass. Hvar er kjent som Balkans Saint Tropez og i havnen i Hvar står det oppstilt rekker av luksusyachter. Dere legger til i Marina Palmizana som ligger på en øy utenfor øya Hvar, og tar en taxibåt til Hvar by

  Seile Kroatia dag 5 med More Sailig - Byen Hvar.
 • Dag 6

  På torsdag seiler dere videre til den største øya i regionen Dalmatia, Brac. På Brac legger dere til i byen Milna, som er en rolig og koselig landsby med en fin promenade langs havnen. Fra Milna kan du besøke en vingård som ligger oppe i fjellet på Brac. Vingården tilhører våre venner Magdalena og Sacha, som gjerne tar imot gjester og forteller litt om vinen de produserer.

  Seile Kroatia dag 6 med More Sailig - På vei til Milna på øya Brac.
 • Dag 7

  På fredag vil det bli en lang seiltur tilbake til Marina Kremik der dere tilbringer natten. På veien dit vil det bli tid til både lunsj og en svømmetur. På kvelden kan dere besøke den nærliggende landsbyen Primosten. Primosten består av en halvøy med en mur rundt, og er en svært hyggelig landsby med mange gode restauranter.

  Seile Kroatia dag 7 med More Sailig - Seiling inn i solnedgangen.
 • Dag 8 – Avreise

  Avreisetidspunktene varierer mellom de forskjellige ankomststedene og flyselskapene. Dersom flyet går om morgenen blir dere hentet rett etter forkost. Går flyet på kvelden rekker dere å tilbringe dagen i Primosten før dere blir hentet i Marina Kremik.

  Seile Kroatia dag 8 med More Sailig - foran Primosten.
More Sailing benytter cookies for at du skal få en bedre opplevelse av vår hjemmeside. Ved å fortsette å benytte webstedet godkjenner du at vi benytter cookies. Lukk
-->