Seile over Atlanterhavet


1492 kastet Christofer Columbus loss fra Europa og seilte over Atlanteren. Nå kan du gjøre det samme når More Sailing kaster loss fra Kanariøyene og seiler til øya St. Lucia i Karibien under Atlantic Rally for Cruisers, ARC.

Seile over Atlanterhavet


Atlantic Rally for Cruisers (ARC) er en årlig konkurranse for seilbåter som ønsker å krysse Atlanterhavet. I ARC deltar både familieseilere, kappseilere og glade amatører. Konkurransen har sin start i slutten av november og avsluttes på den andre siden av Atlanteren kort tid før juli Over 250 båter deltar hvert år og seiler med passatvinden til Karibien. Med en nydelig slør eller lens under mesteparten av løpet tar det ca tre uker å krysse Atlanterhavet.

DATO
Fra 18. november 2018 til
22. desember 2018
BÅT
More 55
PRIS
45 000 kroner per person
320 000 kronor för hel båt

Dette er inkludert

  • Plass i lugar på More 55 utstyrt for Atlanterhavsseiling
  • Ansvarlig skipper
  • Registreringsavgifter til ARC
  • Forberende informasjonsmøter

Dette tilkommer

  • Fly til Las Palmas og hjem fra St. Lucia
  • Deltakelse i skipskassen som opprettes for matutgiftene til overfarten
  • Utgifter til personlig utstyr

Drømmer du om et par røde bukser?


More Sailing seiler hvert år over flere seilbåter til Karibien, alle med profesjonell skipper ombord. Vi tilbyr deg en sikker og bekymringsløs seiltur over Atlanterhavet. I forkant av regattaen vil alle ombord hjelpe til med å forberede båten i Las Palmas. Under seilingen bytter dere på å gå vakt, seile og lage mat.

For å seile med oss over Atlanteren er det pålagt å ha dokumenterte nautiske ferdigheter i tillegg til praktisk erfaring med navigering og å være ombord i båt. Du og de andre vil leve tett sammen under overfarten. Det er derfor viktig at du er på plass i Las Palmas en uke før avreise slik at mannskapet kan bli kjent med hverandre og forberede båten før dere seiler avgårde.

Ombord på båtene er det plass til to personer i hver lugar, og hvis du bestiller turen selv må du dele lugar med noen andre. Betaler du ekstra kan du få en lugar helt for deg selv. Er du en del av en større gruppe kan dere bestille hele båten.

Prisen inkluderer delt lugar ombord, skipper samt alle registreringsavgiftene til ARC. Andre utgifter som mat, drikke og flybilletter kommer i tillegg. Det vil bli opprettet en skipskasse til mat og andre utgifter som kan tilkomme under overfarten.

Båtene er alle utstyrt med sikkerhetsutstyret som kreves for å seile over Atlanteren. Nivået på sikkerhetsutstyret er bestemt av arrangørene av ARC og båtene blir kontrollert før avreisen fra Las Palmas. Det er satellittilkobling ombord for begrenset bruk av internett og telefoni.

Det tar ca tre uker å seile fra Gran Canaria til St. Lucia, og du bør være på plass i Las Palmas for å delta i forberedelsene en uke før starten av ARC. Når du kommer til St. Lucia vil du ha en ukes overnatting ombord i båten for å kunne slappe av, feire overfarten og oppleve Karibien. Hele eventyret tar 4-5 uker, og når du kommer hjem kan du stolt spasere rundt i et par røde bukser.

TRANSLATE


TRANSLATE.

TRANSLATE

TRANSLATE

Videre lesing

World Cruising Club arrangerer havseilingsarrangement rundt om i verden. De er beregnet for "gjennomsnittlige" cruisingbåter og mannskaper. En måte for folk å realisere sine drømmer om å foreta en lang havseiling. På denne måten kan flere båter og mannskap gjøre overfarten sammen, noe som gir et stort fellesskap og trygghet.

Foretaket ble startet av Jimmy Cornell etter suksessen med den første ARC (Atlantic Rally for Cruisers) transatlantiske rallyen i 1986. Etter at Jimmy gikk av med pensjon i 1998, har selskapet vært drevet av Andrew Bishop.

World Cruising Club har en portefølje av seilrallyen som finner sted hvert år. De omfatter ARC Europe, ARC USA og på lang sikt ARC Around the World  som tar 18 måneder å fullføre. Hvert år deltar omtrent 1800 mennesker fra over 20 forskjellige nasjoner i et av World Cruising Clubs rallyer. Aldersgruppen er alt fra barn på noen måneder til mennesker over 80 år. Noen legger ut på havseiling for første gang, andre vil gjenta et favoritteventyr. Noen kommer for å nyte sin pensjonisttilværelse, andre tar et sabbatsår fra jobb, eller starter et nytt liv fylt med opplevelser.

Arrangementet starter med at man ankommer omtrent en uke før start i Las Palmas, Gran Canaria. Der treffes vi og blir kjent med båten, gjør nødvendige forberedelser og bygger vårt team. Dette er et arrangement med middager og foredrag om blant annet vær og navigasjon. Båten gjøres klar med mat, vann og drivstoff. Det vil være øvelser der vi går gjennom sikkerhetsøvelser som er nødvendige for å kunne delta i ARC.

Les mer

HVA KREVES AV MEG SOM DELTAKER?

Av deg som deltaker kreves det at du har god seileerfaring, slik at du har en forståelse av hva en lengre seilas handler om. Båten vil ha en velutdannet skipper ombord som vil gå gjennom båten og de tekniske sidene på stedet. Det viktigste er at du er åpenhjertet. Du kommer til å leve tett innpå andre mennesker med annen bakgrunn enn deg selv, men med den felles interessen at dere liker å seile.

 

HVILKE KLÆR SKAL JEG TA MED?

Å seile over Atlanteren innebærer store variasjoner i temperaturen. I utgangspunktet er temperaturen ca. 20 grader på dagtid og 15 grader om natten. Husk at vinden er veldig sterk, så det vil føles mye kaldere enn det er, tenk ned mot 5-10 grader. I takt med at man kommer sørover, stiger temperaturen. Mot slutten vil badetøy være det mest passende. På føttene er sko med lette såler og sandaler godt egnet. Hvis du vil, kan støvler være et alternativ. Men det er ikke det viktigste. Av hodeplagg anbefales kaps og en lue for nettene. I seiling slites hendene hardt, så kjøp et par hansker for å beskytte dem. Solen er veldig intens på sjøen, og det er lett å bli brent. Derfor anbefales solkrem med høy solfaktor. Det er viktig å ha polaroid solbriller med riktig styrke hvis du har synsproblemer. Ta gjerne med to par. Det kan være besværlig hvis man mister det eneste paret med briller man har med seg.

 

KOMMER JEG TIL Å BLI SJØSYK?

Sjøsyke kan ramme alle, selv de mest erfarne. Sørg for å ta med din egen forsyning av sjøsykemidler. Det finnes mange ulike midler mot sjøsyke, deriblant piller i ulike styrker, plaster, tyggegummi og armbånd. Sjøsyke er ikke en sykdom i seg selv, men et resultat av ulike faktorer. De vanligste årsakene er dehydrering, utmattelse og søvnforstyrrelser. Derfor er væskeerstatning lurt å ta med. Mat har vi om bord, men noen pakker Dextrosol kan komme godt med. Øreplugger og øyemaske kan være nyttige for å sove bedre.

 

HVOR LENGE ER JEG BORTE?

Deltakeren velger selv ankomst og avreise. Ankomst til Las Palmas bør være omtrent en uke før start, senest 14. november.  Åpningen finner sted 15. november. Det anbefales at hjemreise ikke bestilles før tidligst 13. desember. Prisutdelingen skjer den 19. desember. Deltakeren kan om ønskelig bo på båten til og med 20. desember.

 

HVILKEN SIKKERHET ER DET RUNDT ARRANGEMENTET?

For at båten skal kunne delta i ARC, kreves det at båten oppfyller kravene som ARC stiller. Vår skipper vil være ansvarlig for at båten oppfyller de spesifiserte kravene. Det deltakeren må sørge for, er å ha personlig utstyr som tilfredsstiller ARCs krav.

Deltakeren må ha en personlig flytevest, og flytevesten skal være utstyrt med:     

Skrittstropp

Sprayhood

Sikkerhetsline med sikkerhetskarabin i begge ender, tre kroker

Refleks

Fløyte

Lys

Påført deltakerens navn og navnet på båten

Rearmeringssett med patron

En teknisk utstyrsdetalj som deltakeren kan skaffe seg, er personlig søkeutstyr. Dette er to forskjellige sendere, og en av dem er en radiosender der signalene mottas på radarskjermene i nærliggende båter. Den andre sender satellittsignaler. Signalet går opp til en satellitt og deretter ned til en bakkestasjon som mottar posisjonen til senderen. Denne type utstyr er ikke nødvendig, men anbefales. Annet utstyr som er godt å ha på flytevesten er kniv eller multiverktøy og en liten lommelykt evt. hodelykt.

 

HVA ER SKIPSKASSEN?

Alle deltakerne på båten legger penger i en skipskasse til å dekke utgifter til mat og husholdningsartikler. Skipskassen er rundt 300 euro per person. Skipperne er ikke med på skipskassen.

Les mer

Det du som deltakere må ordne før reisen, er å gå gjennom seilegarderoben så funksjonelle klær og utstyr er i god stand, og eventuelt anskaffe nytt utstyr. Siden båtene har begrensede kommunikasjonsmuligheter, må du informere dine nære og kjære samt jobben om at du ikke vil være tilgjengelig i løpet av de tre ukene det tar å seile over.

 

FORBEREDENDE MØTER

Før avreise ned til Las Palmas organiserer vi forberedende møter på More Sailings kontor i Göteborg. Møtene er frivillige, men vi anbefaler at du deltar på møtene. Hvis du ikke har mulighet til å delta fysisk, kan du delta i møtene over link. Informasjonen fra møtene kan også sendes til deg. Under de forberedende møtene får mannskapet mulighet å bli kjent med hverandre, avklare spørsmål og bestille utstyr sammen.

 

PASS

Du må være utstyrt med pass som er gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato.

 

ALLERGIER/SPESIELLE BEHOV

Hvis du har allergier eller fysiske svakheter som kan bli et problem, er det viktig at dette opplyses til resten av mannskapet, slik at de vet om det om det skulle oppstå et problem.

 

VERDIDOKUMENTER

For sikkerhets skyld, ta kopier av pass, bankkort, flybilletter og andre viktige papirer. (Det er alltid godt å ha en kopi av dem hjemme i Norge, og en i vesken.)

 

REISEFORSIKRINGER

Sørg for at du har en god reiseforsikring, eller sjekk med din hjemmeforsikring. Det er også mulig å ta ut reiseforsikring og avbestillingsforsikring via More Sailing.

 

PÅ PLASS I LAS PALMAS

Forberedelsene i Las Palmas starter med en åpningsseremoni der alle deltakende båter og mannskaper er invitert. Åpningsseremonien avsluttes med høytidelig flagg-heising av alle nasjonale flagg som deltar. Etter åpningsseremonien begynner forberedelsene. Da skal båten klargjøres og lastes, og mat skal kjøpes inn, forberedes og tilberedes. Dere i besetningen skal seile sammen i løpet av uken, og praktisere ulike manøvre for seilingen. I løpet av uken arrangerer World Cruising Club foredrag om blant annet vær, seiltrim og førstehjelp. Disse pleier å være populære blant deltakerne.

Les mer
Kontakt oss

Er du interessert i å få vite mer? Fyll ut informasjonen i skjemaet til høyre så kontakter vi deg


031- 30 96 300

TRANSLATE

Skånegatan 35 412 52 Göteborg

More Sailing benytter cookies for at du skal få en bedre opplevelse av vår hjemmeside. Ved å fortsette å benytte webstedet godkjenner du at vi benytter cookies. Lukk
-->