Atlantbloggen: Champagnesegling

27 November 2015

28/11 Morgen 21°25´30"N 31°04´67″W

En dag med restitusjon. Etter 5-6 tunge dager begynner været å lette, gennakeren seiler i de 7 sekundmeterne som råder, og bølgene er nesten ikke-eksisterende. Mannskapet våger seg opp på dekk med bøker og brettspill i bare badebuksene. Solen steker på dekk, så når du blir varm, går du til akterenden og kaster et par bøtter vann over deg, før du går tilbake og synker ned i den nyåpnede detektiven.

Nattesøvnen har vært etterlengtet og etterlengtet, i stedet for å gå doble skift om natten for å være forberedt på raskt å revne eller gyse for en storm, kan halve styrken nå være på dekk. Bare en slik ting som at vi har våget å åpne taklukene til lugarene gjør ting mye lettere, før var det tett og varmt, men nå får vi en kontinuerlig strøm av frisk sjøluft ned i båten.

Det har blitt tid til å rigge om storseilet til et skottpunkt på dekk slik at vi kan ha soltaket oppe om dagen, tid til å ta vare på seg selv og lugaren kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Denne "champagneseglingen" som Chris Tibbs snakket så mye om på et av foredragene i Las Palmas har akkurat begynt, og vi liker det.

Mathias

(foto: Mathias Edberg)

DSC_0242-1-scaled.jpg.webp